Vem är Michael Lindholm?

Vem är då Michael Lindholm? En hårt arbetande 38-åring i sina bästa år som alltid har nya projekt som lurar runt hörnet oavsett om det handlar om journalistik, framför kameran eller inom idrottsvärlden.

Föddes 1985 på sjukhuset i Malmö och efter att ha bott de tio första åren i Oxie flyttade jag in till storstaden hösten 1995. Har sedan varit mitt älskade Malmö troget bortsett från en kortare sejour ute i Arlöv. Numera är jag bosatt på Limhamn.

Min skoltid förflöt utan några större problem. Efter en nioårig grundskola väntade det samhällsvetenskapliga programmet med ekonomisk inriktning vid Malmö Borgarskola. Tre gymnasieår senare, i juni 2004, var det dags att springa ut.

Hur kom jag då in på den journalistiska banan? Jag har alltid tyckt om att skriva och när IFK Malmö, som ligger mig varmt om hjärtat, startade en egen hemsida 1999 tog det fart på allvar och utvecklades i rask takt.

Ett år senare hade jag en veckas grundskolepraktik på Sydsvenska Dagbladet och genom en del kontakter fick jag några månader före studenten chansen på Skånska Dagbladets sportredaktion där jag var i tjänst för sista gången den 29 december 2023. Under åren som gått sedan dess har mycket hunnit hända.

Vid sidan om journalistiken finns också ett stort intresse av att stå framför kameran. Har medverkat i en rad TV-produktioner och även långfilmer som statist. Det största uppdraget hittills är dock utan tvekan huvudrollen i en reklamfilm för Synoptik.

De flesta skulle nog vilja kalla mig för arbetsnarkoman och det är jag inte heller sen att skriva under på.

Michael Lindholm - Foto: Andreas Hillergren
Foto: Andreas Hillergren

Snabbfakta

Fullständigt namn: Per-Arne Michael Lindholm
Född: 16 april 1985
Bor: Lägenhet på Limhamn
Civilstånd: Singel
Utbildning: Specialutformat program närliggande det samhällsvetenskapliga programmet med ekonomisk inriktning vid Malmö Borgarskola
Intressen: Idrott i allmänhet
Körkort: B-körkort
Äter helst: En god köttbit
Dricker helst: Vatten eller vin
Musik: Blandat
Övrigt: Har diabetes typ 1 sedan februari 2009